Den finaste förebild...

Det kom folk från hela världen till begravningen och brorsans getter fick äta så mycket blommor att de fick diarre. 
 
Du var den första kvinna som gick ut det teckniska universitet,  extremt begåvad och  48 när pappa dog. Vi blev två på 15 och 10 år du tog själv hand om.
 
(null)
 
Vi åt hemlagat och hälsosamt. Du saftade. Du syltade till 4 på morgonen om de sena sömmarnätterna och du älskade det- 
 
Du kunde så mycket om trädgård . Litteratur , Matematik, Livet . Män - Makt och allt. 
 Du blev docent trots att du var änka med två ungar. 
 
(null)
 
Du sysslade med ekonomi och matematiska modeller. Du gifte dig med pappa som  var professor och han fick kämpa för att få dig för du var bestämd att inte gifta dig. 
Du fick jobba mycket hårt och du blev chef på en av Universitets avdelningar. 
Den finaste förebild jag kunnat få.
 
(null)
 

Mycket kärlek. Du levde livet för fullt, kommer ihåg då du var på besök och åkte skidor, och tog hand om vår labbe Ludde som blev muskulös och helt frisk från sin svåra allergi  när du tog han om honom. Han blev sedan svensk champion.
 
(null)
 
Du älskade att gå i skogen, plocka svamp och bär. Så vältränad och sund.... Du sade att du borde ha gjort vissa saker i ditt liv tidigare.... men du han med de ändå.
Du  uppfyllde din dröm om både hus och räddade schäfer Nigra innan du gick bort... 
 
Så vacker och ungt ansikte du hade när jag åkte från dig den sista gången vi
sågs. Jag tänkte på det ofta efteråt , dit ansikte lyste av kärlek. Slät ansikte, knappt något grått hårströ, ett leende,ett skimmer, kärlek.,.
 
Jag äkte och jag visste att vi inte skulle ses mer i detta liv...och jag tog med mig din hund den fina Nigra som fick utstå ett helvete innan du köpte henne. Du  lagade mat åt henne , hennes så läkte. hon fick fin päls av blev stark igen. 
 
 Sjukvården har gjort en miss som inte borde hända och du dog.
Som när pappa dog i hjärtinfarkt efter att ha sökt på jouren och blev skickad hem.
 
Såvalde jag mitt yrke. Ingen skulle dö i onödan.
 
Jag gett altt i för många år tyvärr på på min hälsas och mina barns bekostnad. Läkarbrist i alla dessa år, men man sparade på fel saker  coh på de trogna -
Men, jag har räddat liv och jag har hjälpt många. 
 
Att vara en begåvad kvinna var tuff då och det är det fortfarande. 
 
Mycket har jag inte förstått allt förrän senare.
När mina barn blev vuxna och eftertanke blev möjlighet. 
 
Du hade dina drömmar som du såg till att de gått i uppfyllelse.Till slut.  Så stark kvinna.
Och ändå-som du fick kämpa för att få saker gjorda som du ville ha det- när du renoverade huset, trots att det var du som betalade och du visste hur man gjorde ... männiksans dumhet och fåfänga har inga gränser, tyvärr  ännu. 
 
Ingen i byn du flyttat till visste om din kariär och förskning , eller de internationella samarbeten och massa annat häftigt om dig . Du har aldrig berättat det för någon.
 
Du som var så bra på att ympa äppelträd och  kunde så mycket om hur man bygger ett tegeltak och braskammin och murade spisar. Det visste byfolk om dig och de  bara förundrades när Universitetfolket talade dig och  om  dina bedrifter de inte hade någon aning om..
 
Jag stod där i din svarta kappa och  pratade om dig, min  mamma , om din poesi och dina drömmar och brorsan om  dig och den speciella växten han klättrade upp på ett högt träd för att hämta åt dig. Du försökte att lära honom att inte vara rädd, för om man är rädd så lever man inte på riktigt, 
 
Vi är här för att leva. Inte för att hitta oss själva eller hitta meningen med livet. Meningen med livet är livet , att vi är  här på jorden.
 
Du var synsk, men ändå sade du att vi är här för att leva, här och nu och att jag inte skulle  bry mig så mycket om det *Övernaturliga*
 Att leva i andra världar  skulle kunna ge besvär.
 
 
 
Jag är tacksam för att jag var med dig länge då du var på sjukhuset , att lindra det hemska du fick uppleva,  Du sade att du pratade med gud om en till sommar i din  trädgård men om det inte blev till så blev det så...
 
Och brorsans getter åt upp allt de kom åt så av det paradiset du skapat blev intget kvar.
 Men så småningom när getter förvann så återskapade sig trädgården själv, den läkte. Brorsan sade att naturen  läker allt själv om människan inte blandar sig i. '
 
Hur kan vi mnniskor ens tro att vi kan  något bättre än naturen ? Där allt är skapat till perfektion, jorden galaxen och hela rymden. hur kan vi ens va så fåfänga och hur mycker idioti det krävs för att föra krig`?
 
Du hade rätt i det mesta.  Många gånger skulle jag säga tyvärr.
Det var jag som varit blåögd och naiv. På min egen bekostnad, tyvärr. 
 
Även år 2020 dör fok i krig, även år 2020 finns det rejäl löneskillnad  mellan kvinnor och män..,.. osv. 
 
Vill minnas mer av det vi pratade om för det kan hjälpa mig på min väg. 
Jag har allt det väsentliga. Mina fina älskade barn. 
Att få vara mor är den finaste gåvan.
 
Tack mamma. För allt. Jag saknar dig enormt, men det vet du.
 
 
 <3   
 
 
Taggar: morsdag;

Människor i rymden igen....

God vad jag är nyfiken hur det blir!
 
Corona har förhoppningsvis ökat solidaritet. mellan både oss människor och länder emellan..
 
Kubanska läkare har iallafall inte svikit Lombardien och blev ordentligt avtackade för den hjälp de gett.  Det är de kända för även vid katastrofer i världen.Jag förstår inte hur kan man vrida även detta till Kubas nackdel.
 
Vi människor har olika mognadsgrad och värderignar. Hoppas innerligt att fler väcks och det medmänskliga överstiger det endimensionella materiella konsumptions nonsens 
 
 
 

Är vi hjärtfattiga?

Det finns över 1 693 000 000 överviktiga människor i världen just nu .
 
Trots det  svälter just nu över 843 000 000   
ÅTTA HUNDRA FYRTIOTRE  MILJONER !!! människor och idag svultit 22 000 ihjäl  fastän vi producerar så mycket mat så det räcker dubbelt till hela jordens befolkning. 
Källa: 
https://www.worldometers.info/
 
HUR ÄR DETTA ENS MÖJLIGT ÅR 2020?

 ÄR VI FÖR HJÄRTFATTIGA?
 
-->     VI LÅTER BARNEN SVÄLTA
--->    VI TYCKER DET ÄR OK ATT TILLVERKA OCH SÄLJA VAPEN .Den största industri är vapenindustri. Hur kan krig pågå fortfarande? 
--->    VI TILLVERKAR OCH SÄLJER MASSA ALKOHOL OCH LÄKEMEDEL:, och droghandel pågår för fullt. 
 
VAD SÄGER DESSA SAKER OM OSS ?
 
Till vilken grad bryr vi oss?
Hur mycket mer skit vill vi välla ut på vår planet?

 MEDVETENHET
Vi har vaknat till en ny dag, vi har :: mat, tak över huvudet och technologier att ta hand om varandra och mänskligheten,
Ändå sparar vi här till det yttersta på åldringsvården till den absurda nivån som det visat sig nu ingen hade riktigt koll vad det praktiskt inneburit och smittan spred sig bland de gamla.  
De som borde veta bättre borde vetat bättre för en månad sedan , åtminstone. Det är grundkunskap och man kan inte räkna med att just detta virus inte tar hjälp av salivdroppar vid spridning på  åtminstone nära håll.
 Vi tillverkar vapen som dödar människor i meningslösa krig, folk dör  i infektioner och svält. folk flyr, även hit och tar inte seden  dit de kommer... 
 
Istället för att våga känna i våra hjärtan letar vi efter ännu mer prylbedövningar och sexexcesser och förvränger verkligheten med ordlekar där vi kunnat bry oss och ta ansvar och allt detta gör att det blir ännu större tomhål där vi istället borde ha kärnan i att vara människa. 
 

Mitt ansvar ?  
Så jag jobbar och jag 
går i skogen och lysnar på de olika fåglarnas sång,
Ser myror i myrstackar jobba på och alla dessa häftiga träd och växter talar till mig.
 
Jag fortsätter att plocka sopor som andra lämnat, tills det inte finns mer plats i min soptunna för denna hämtning,  jag bidrar till fattiga barnens skolor och vaccin, jag hjälper en vän i  Afrika att förvekliga sin dröm om egen odling, jag bidrar till att plantera mer träd, till non profit organisationer som gör så otroligt arbete och ger hopp till människor och djur. 
 
Allt är som det skall vara i denna stund har jag lärt mig för massa år sedan. Vi vill se det vackra och vi vill att våra nära mår bra , vill vill känna glädje.
 
Hoppas  att medvetenheten ökar bland människor, det kan rädda oss. Har inte så stora förhoppningar för inte så många tänker obegränsat och kopplar till sitt innersta.  
Kan vi  fixa någon kurs i det äkta och medmänsklighet för alla landsledare? Om de vaknar och förstår kan världen bli bättre.

Så länge är tjejsaren fortfarande naken och extrema mängder människor dör i onödan . 
 
Hur ser du på saken ? VAd säger ditt hjärta?
Hur går vi vidare ?
Med oss själva och resten ?