Torka

Underbaringen heter Ria den andra. 

Hettan närmast olidlig ute trots strax över tusenmeters höjd och mitt fina badkar på skogsgläntan fylls inte med något vatten alls. Värsta torka som äldsta invånare i byn minns. 

(null)

Det är svårt för djuren ute vars geni vi människor inte ens ser och tom kokar de levande för att  ännu mer öka vinster och folk köper välpaketetad bluff . Vi som bidragit till eländet kör på , tror sig kunna öka produktion i det oändliga , konsumerar, drar ner på det mänskliga inte bara i den mänskliga sektor.
(null)

 I de olika krig år 2022 dör människor och förbrukas vapen . Vem vinner vad?  Brytpunkten måste ligga nära. Medvetenhet ökar snabbt . Det vore fint om det fanns hopp. Ändå.
 Respekt till naturen , ödmjukhet inför naturen dennes komplexitet och geni. Den uppblåsta delskunniga människan är extrem fara för allt levande. Hur kan vi tro att vi kan "förbättra något i naturen?" Ju det vi förstört förståss. 

Finner tröst vid skogspromenad , vid läsning eller då jag lagar mat. 
Denna gång lagat stugesoppa på allt jag hittade. Blev bra. 

(null)

Recept : 

Stek en gullök i olivolja pudra med 1 msk paprikapulver
Lägg i 1 dcl linser småbönor blandning 
2 buljongtärningar
En näve torkad svamp ( Karl Johan och stolt skivling) 
Några timjan blommor
2 små chilifrukter 
1,5 l vatten 
Kokas 20 minuter , lägg i en till skivad lök och några skivade små morötter , hällde i  till några dcl vatten 
En sked mejram koka 10 minuter till
Och till slut peppra med lite svart peppar så soppan få en till dimension lägg i en näve hackade nässlor en bit hackad rödpaprika och hackad salladslök , koka någon minut 
Lägg i hackad persilja och stäng av värmen. 

Smaklig måltid!  Det blir 2,5 liter mat och därmed 5-6 ganska stora portioner. 
Garneras med nå grön krydda, persilja timjan ….
 








En härlig dag i värmen

Efter den långa resdagen plus nästan 7 km promenad från korsningen där jag klev av bussen igår sovit högkvalitativa 8 ,5 timme som jag inte ens kommer ihåg när det hände sist. 
(null)

Tog promenad på förmiddagen det var nästan olidligt varmt redan vid halv nio och kom halvvägs till byn men vovvarna envisades följa med så jag vände: det är ju vägar med bilar längre fram de inte är vana vid . 
(null)


Det blev då inget köp men jag träffade på familjen 🦌  🦌 🦌 som stod mitt i värmen på väg till den djupa skogen och så hittade jag både en näve blåbär och smultron .
(null)

Det blev 6 km promenad. Tiden visar när jag tog fram bilden från garmin. Mobilbatteri laddas via solceller , likaså lamporna och kylen  går på solenergi. 
Det mognar  olika sorter  körsbär inkl de vilda nu. 
En granne kom förbi och vi drack vatten från källan i champagneglas . Det fanns mycket att prata om. 

(null)


Förutom att jag blev bjuden på supergod lunch med både risotto och  grönaksplättar efteråt  fick jag mat för en vecka typ Inkl en fläsksida, morötter, körsbär, persilja lök och annat hemlagat gott. 
(null)


Djuren har det bra här. Unga människor flyttar hit upp och lever drömmen. Sedan är det en extra aspekt av det hela: relation till naturen. överkemiserad jord är tyvärr döende och maten som produceras på kemi trots allt det ger sken av är inte precis den det är menat att bli. Produktivitet i de jordar som sköttes på naturligt sätt och med hänsyn till det levande hade bättre skördar och mindre sjukor. Detta visat forskning . Så visst går det
(null)

Det är dock närmast försent för människan som håller på och konsumerar ihjäl sig

(null)


Tomatsoppa

Hade hemma en flaska chilisås. 
Blev bra även om något sötare tomatsoppa av den. 
(null)

Recept 
Hacka en gullök och stek i en matsked  smör och några matskedar olivolja
(null)

Häll i en dcl Brun ris  och stek på lite till 
med en hackad tomat , en bit riven zelleri och 1 dcl röda linser 
Häll över 1,5 l hett vatten. Koka upp och töm chiliflaskan i soppan , koka 10 minuter riv i en potatis hacka i en spetspaprika en pepparfrukt krydda med svart peppar och koka upp. 

(null)

Servera med färsk hackad paprika
Och timjan