Hummus och majonnäs
Den blev riktigt bra och jag använt det till vego wraps och till sallad
Recept
I en hög glasburk: a ca 750-1000 ml volym
Blanda först:
3 msk kikärtsspad
1 tsk dijon senap
1 vitlöksklyfta
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk citronsaft
Salt
Peppar
Tillsätt sedan:
5 msk olivolja
Mixerings procedur;
Sätt stavmixern på botten
Starta den och lååångsamt lyft upp den under vispning
Du har direkt tjock krämig majonnäs
Ca 1/2 dl
Skulle du önska ännu tjockare gör om mixerings procedur
Hummus
Nästan samma ingredienser som i majonnäs med helt annat resultat ;)
I hög glasburk
kikärtor kokta ca 400g
2 vitlöksklyftor hackade ( för oxiderings process)
3 msk sesam pasta ( tahini)
5 msk olivolja
Saft ur en citron
Salt peppar 1/2 tsk vardera
1 tsk spiskummin
Mixa ihop
Låt stå någon timme , om du inte kan motstå smaka innan, den blir ännu bättre efter dag 2
Serveras som dip eller smörgåspålägg , osv
Håller 1 vecka i kylen
Man kan få olika färger om man tillsätter nå grön eller röd grönsak .