Brunch

Så furt jag klev av bussen tog jag mig till ett AW ställe jag inte varit på förut. Det var stort  och ganska så fullt med folk i olika åldrar. 

Vi jobbade ihop för massa år sedan och och trots att det gått nästa 20 år sedan arbetsplatsen stängde håller vi kontakt nästan som en familj. 
Jag blev  ganska trött efter en intensiv arbetsdag och så hade jag  ont i  ryggen så jag sade hejdå före nio. Då har vi umgåtts i fyra timmar utan att märka hur tiden gick ! 
Innan jag lade mig fixade jag bröddeg :
  • recept:
1 1/2 kopp vatten
1 tsk torr jäst
1 tsk salt 
Rör ihop med 3 koppar rågsikt i en stor skål 
Låt stå med lock på över natten 

Sedan så bakade jag bröd morgonen därpå då jag mådde bättre. 
Mjölade degen på ytan lade över kanterna med handen och mjölade mellan degen och bunde lät stå någon timme
Värmde ugn till 230 grader 
Hällde över degen på en mjölad tunn plåt dit jag hällde linfrön 
Och bakade i 40 minuter. 
Blev gott och saftigt bröd 

(null)

Lyckades bra med vego majonnäs på kikärtsspad : 3 msk   spad från kikärtor  
1/2 tsk   vitvinsvinäger
1 tsk   dijonsenap
1/2 tsk   salt
1/2 tsk   svartpeppar
Dessa lade jag på botten av hög bunke sedan hällde jag på eko kallpressad rapsolja ca 2 dcl
Stoppade stav mixer på botten  och började mixa samtidigt som jag långsamt lyfte mixern rakt upp. 
Mixerstaven lämnade tjock härlig majonnäs efter sig 
Gjorde sallad : 
En burk ärtor med morötter
En hackad gullök 1/2 hackad rödlök
1 1/2 dcl hackade kornichos
1 tsk svart peppar 
1 tsk cayennepeppar peppar
1 tsk gurkmeja
11/2tsk salt
3 msk turkisk yoghurt 
11/2 msk majonnäs på kikärtsspad 
Blanda ihop och servera med allt det andra goda 
(null)

Nybakat bröd 
Ost som mognat i garaget i 3 år
Melon
Skivad kycklingbröst kokad med örter och kryddor
Kokta ägg (2 minuter) från unghöns som springer ute och äter gräs 
Brie ost Birgitta hade med 
brödet som Micael hade med. 
Skivade tomater. …
Kaffe i mängder  med rabarber kaka 
Recept:
1) Vispa äggvita från 4-5 ägg beroende på äggstorlek till hårt skum  i en bunke , lägg åt sidan 
Rensa 5 -7 stjälkar rabarber 
2) Vispa ihop 4-5 äggulor med en 2 dl  socker poröst , vispa i 2 dcl olivolja stegvis och därefter 2 dl fil/ yoghurt
3) Häll i 6 dl mjöl efter eget smak går att ta fullkorn ersättaren del med sojamjölk eller kikärtsmjöl  som du blandat ihop med en struken msk bakpulver 
4) vänd i de vispade äggvitorna 
5) fyll i kakformar efter eget smak lägg i de rensade och hackade rabarber och baka i 200 grader i 20 -30 minuter beroende på kakstorlek 
(null)





   



Kommentera inlägget här :