Trevligt med hundar på tåget

(null)

Tågresan blir till fest. Dricker kaffe. 
En sötnos tittar mig i ögonen.  Själen smälter. 
Tänker på de stackars hundar världen över som lever i miserabla
förhållanden. Tacksam för det finns människor som gör något för oskyldigt plågade djur. 
Takis på Kreta har jag följt nu många år. Han gör allt han kan för herrelösa hundar och gjort det i över 10 år. Sheltret har otroligt hundvänlig koncept och ytor så hundarna kan springa ute och bete sig naturligt.
Dessutom har Takis koll på vilka som passar ihop med varandra mentalt. Ett otroligt arbete och han har nu även medhjälpare. Att ha koll och ta hand om 400 djur måste nästan va ett kall. Han jobbat utan semester alla dessa år.
Jag blir rörd varje gång jag kollar på när Takus sänder life från Takis shelter. 
Är du på hundköpartankar så ge det en chans och följ Takis shelter t ex på facebook ett tag. Du kan kanske se din blivande hund . Takis har väldigt bra kunskap kring sina hundar och de som inte är lämpliga för adoption får de sitt för ever hem på shelter. Vissa har bott där i 10 år. 
Vill man adoptera så är det till kostnad av vaccination veterinär besiktning och hundpass . 
Man ska också kunna ta sig till Kreta och umgås med sin utvalda hund och de andra hundarna så man ser att hunden passar en. 
Man  hjälper de andra hundarna med socialisering samtidigt. Tycker det är bra koncept . Vissa har funnit sina hundar efter att ha besökt shelter , enl hemsida kan man förboka sina besök . 
(null)

Trots att jag altid har en snäll granne som tar han immuna djur kan jag inte skaffa hund igen på ett tag , iallafall så länge jag jobbar. 

(null)


Min fine kanin Gustaf-Tufs. (GT) 

Kommentera inlägget här :