
Ove Àr nu dubbelt sÄ gammal som man förvÀntar sig hos en vaktel. Alla hans syskon , makar och barn ha dött.
Han fÄr mat pÄ morgonen : hampa frön, sesam frön, valmofrön, solrosfrön , hackad sallad, hackad hÄrdkokt Àgg , nu pÄ sommaren frÀscha hackade maskrosblad och ibland mjölmask. Det finns förutom det kalkonfoder i automaterna. Han rör sig fritt bland voljÀren
, buren och torget som kopplar dessa och dÀr han vistas mest men gÄr och sover mest u voljÀren.

PÄ kvÀllen dÄ jag kommer frÄn jobbet , oooo allt detta snart tvÄ decenniers pendlande, nu nÀr jag blivit 60 och tÀnker pensionera mig frÄn mitt spÀnnande arbete Àr det nog ingen mening Ä sÀlja huset och köpa mig knappt nÄgon etta för det i grannstaden.
SÄ proceduren kring Ove upprepas, bara att nu nÀr det Àr ljust och varmt om kvÀllarna sÄ fÄr han antingen va ute i vÀxthuset eller i grÀset en stund.
Han fÄr Àven en stund Ä lyssna pÄ radio , det verkar han gilla , bÄde klassiskt och modernt men ska vara melodiskt.

Kanin Noos var inte sÄ förtjust att fÄ sÀllskap i inhÀgnaden sist och jagade Ove sÄ jag delar pÄ dem nÀr de Àr bÄde ute och inne.

Dagens recept : italiensk durumvete pasta med olivolja, kryddor och salt efter behag . Jag hackade tomat , fÀrska kirskÄlblad jag har i ena hörnet av trÀdgÄrden , fÀrska maskroblommor som balanserar kirskÄl med sin
sötma och konsistens samt lite syrliga alkemilka blommor..Ren Vindruvsssft frÄn mina druvor utan tillsatser till det sÄ Àr jag hur vÀlmÄende efter maten som hellst.
Passade pÄ och plockade nÄgra vÀxter att torka till vinterbruk.
