Nya gäster flyttat in i växthuset

(null)
 
(null)
De gör sig hemmastadda på engång, gömmer sig bakom de olika växterna  och  krukorna .De tar för sig av växterna, trampar runt i odlingslådorna , lägger ägg i en grop på marken och flätar samman  morotsblast eller minta övanför boet... 
(null)
Agda är nyfiken av sig och jagar gärna insekter, 
(null)
(null)
 
(null)
Detta är Ove i salladen. Han har en skadat och läkt vinge som gör att han inte kan i översättning till människans kropp använda vänster hand. Jag kunde byta honom mot en utan skada men han verkar inte ha ont och hans största  besvär av detta är att han ramlar av hönorna . 
 
 Det var vissa förändringar som var nödvändiga att göra i växthuset när vaktelgänget flyttade in: krukor med tomat och gurka lyftes upp så det var lättare att gå runt både för mig och för vaktlarna som rör sig fritt inne tar för sig från salladen, grönkål och åt upp all ogräs och det de når. Nästa år tänkte jag ha högre pallkragar dit de inte kan nå, förallt som finns på marken och inte är tillräckligt starkt och högt - som t ex förra årets grönkål, trampar dem ner eller äter upp.
Jag måste vara noga att kolla väderprognosen och termometern inne i växthuset. Är det en solig dag får de flytta ut till en inhängnad med tak . De har sand att bada i och mat på övervåningen och vatten både nere och uppe och gräset nere.
de använder övervåningen som spa.... ganska roligt att iakta dem. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Härlig kväll

 Barnen på besök. Vi grillar och umgås ute på tomten, två tält rests.....
 
 
 
 Det var min dotter som  arrangerade denna vackra bukett och dukade ute på altan.
 
Hon fixade åt oss var sin drink som hon lärt sig då hon bodde i Paraquai och reste i Brasilien och Argentina.  Den heter karpirinja. 
 
 
 
 

Picknick i trädgården

(null)
 
En sådan lycka ! Mina barn är hemma och det är första gång sedan jul.
Jag får energi och mår jätte bra.
Vaknade tidigt idag och grejade- dukade och förberedde frukost - när resten av huset vaknade så blev det brunch vid elva så vid halv tre bestämde jag mig att det blir picknick då ungdomarna bredde ut flera fårskinn och filtar på gräset och hade det mysigt. 
Det blev grönsakssoppa med persiljefrikadeller. 
Smakade gott! 
 
Recept 
Hacka gint 1 1/2,gullök
Riv 2 morötter och 1/3 av zeleri
Stek i några skedar olivolja
Lägg till 2 msk paprika pulver 
Häll över vatten och koka
I frikadeller gjorda på mannagryn blandad med ägg och massa gröna kryddor -mest persilja samt svart peppar 
 
 
Taggar: familj, familjen;