Nya gäster flyttat in i växthuset

(null)
 
(null)
De gör sig hemmastadda på engång, gömmer sig bakom de olika växterna  och  krukorna .De tar för sig av växterna, trampar runt i odlingslådorna , lägger ägg i en grop på marken och flätar samman  morotsblast eller minta övanför boet... 
(null)
Agda är nyfiken av sig och jagar gärna insekter, 
(null)
(null)
 
(null)
Detta är Ove i salladen. Han har en skadat och läkt vinge som gör att han inte kan i översättning till människans kropp använda vänster hand. Jag kunde byta honom mot en utan skada men han verkar inte ha ont och hans största  besvär av detta är att han ramlar av hönorna . 
 
 Det var vissa förändringar som var nödvändiga att göra i växthuset när vaktelgänget flyttade in: krukor med tomat och gurka lyftes upp så det var lättare att gå runt både för mig och för vaktlarna som rör sig fritt inne tar för sig från salladen, grönkål och åt upp all ogräs och det de når. Nästa år tänkte jag ha högre pallkragar dit de inte kan nå, förallt som finns på marken och inte är tillräckligt starkt och högt - som t ex förra årets grönkål, trampar dem ner eller äter upp.
Jag måste vara noga att kolla väderprognosen och termometern inne i växthuset. Är det en solig dag får de flytta ut till en inhängnad med tak . De har sand att bada i och mat på övervåningen och vatten både nere och uppe och gräset nere.
de använder övervåningen som spa.... ganska roligt att iakta dem. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :