Kjolskidåkning och fröknäcke

 Härlig söndag på skidorna med bara ben. Kändes härligt! 
(null)

Bländande vit snö ljuset och värme!  6 grader! 
(null)

(null)

(null)

(null)



(null)


(null)

(null)


Recept fröknäcke:

Kvällen innan dag 1 
1 1/2 kopp vatten blanda ihop med ca 2 skedar surdeg från förra bak i en bunke
Med 
1/2 sked salt 
3 skedar vallmö
3 skedar krislag kli
3 skedar pumpafrön
Tillsätt
1 kopp dinkelmjöl
1 kopp vetemjöl 
1 kopp rågsikt
Blanda ihop och låt stå under lock tills dagen efter

Dag2
Ugn 200 gr C
Ta halva degen och lägg på bakplåtspapper strö över rikligt med pumpakärnor linfrö solroskärnor
Lägg en bakplåtspapper ovanpå och kavla ut 
Till en tun deg i ca bakplåtspappers storlek
Lägg bakplåtspappren med degen mellan på bakplåt
Och i ugnen
Baka 10 minuter i 200 grader därefter 100 grader ca 20 minuter till tills brödet är hårt och krispigt ( se bild ovan) 
Plocka först den övre bakplåtspapper sedan nedre. 
Knaprigt nötigt nyttigt och ffa gott! 

Kommentera inlägget här :