Smittovägar

(null)

Det finns mycket pedagogisk och enkel info hur man skyddar sig själv och andra både på WHO och Folkhälsomyndighetens sida men idag såg jag en mycket bra kort ilustrativ film  se nedan. 
 
Stanna hemma då du är snuvig eller hostar, eller nyser. Du kan inte veta att du inte bär på corona virus. Du kanske inte har så mycket symptom, men någon, eller några som du sprider  omedvetet smittan till kan dö. Sverige testar inte alla, för smittan är spridd i samhället och man har inte kapacitet att testa alla. Man testar inte de som inte har allvarliga symptom , eller är sjukvårspersonal. 
 
 Stoppa inte i mun något utan att du har tvättat händerna med tvål! 
 
Du vet inte om du inte har tagit i något. det gäller även i  ditt hem där denna extremt agresiva virusjäveln satt gömd och andsträngde sig till det ytttersta att överleva en halvdag till för att kunna smitta någon och därmed kunna föröka sig vidare. Den är verkligen mycket värre än den kåtaste människa i världen,
 
Så tvätta händerna med tvål varje gång du ens tänker på att röra vid ansiktet, klia dig och abslut då du skall ta i någon mat eller äta! 
 




Kommentera inlägget här :