Glanstagel- Om att gå vilse bland lavar.

(null)
 
Tog mig upp på Bergets topp  som nerifrån  inte ser ut så mycket för världen men uppifrån är det otroligt vacker utsikt. Tyvärr har jag både glömt ta med mobilen och kommit fel beundrandes landskapet och letandes efter den speciella sorten lav glanstagel som växer endast på två ställen i Sverige.,.. Det var branta stup var jag än trodde mig hitta en stig . Hade på mig endast tre tunna lager , det var redan minusgrader och Solen var på väg ner så om jag inte ville förfrysa där fick jag ta mig ner.   
(null)
 
Det gjorde jag till sist ,  lämnade kläderna i en hög på stranden och tog mig en dopp . Jag kommer alltid i festlig stämning då. 
(null)
 
Bänkarna jag brukar sitta på när jag tar på mig strumporna och  skorna nästan  försvunnit  i sanden efter de senaste havstormarna...jag var bara tvungen att vända tillbaka med mobilen för att ta några bilder innan jag åkte hem fixade middag på en spik ( fräs lök olja champinjoner , riven morot rosmarin och timjan i en stekoanna. Koka ris med gurkmeja under tiden. Blanda ihop allt i stekpannan peppra och häll i broccoli och till slut persilja och hackad röd peppar. - mycket gott)! :) och såg en rolig film om en hund som heter Patrik 
Den filmen rekommenderar jag ! 
 
 
 
Taggar: film, glanstagel, matlagning, vandring;

Kommentera inlägget här :