Fotot från växthusets fotölj
I växthuset är det för det mesta behaglig värme fastän ute är det fortfarande kallt och värmen håller sig sent till kvällen om jag stänger luckorna i tid.
Så jag grejar kring vaktlarna och iaktar dem och de iaktar mig. Tar jag fram maskpåse kommer de till mig och äter ur min hand. Har en fotölj därinne och kan bara halvligga och lyssna på vaktlarnas tjatter, eller meditera....
Det är viktigt för måendet och generellt att röra på sig så jag drog till skogen.
Plockade svamp och lite blåbär och tappade min mobil med storytel någonstans, gick två rundor runt med hittade den inte,...men att gå mår man bra av... haha.
Hittade en hel del svamp
som jag rensade, de mjukare stekte jag i olja med lök, svartpeppar och salt, så som jag tycker mycket om och några lade jag på burk, se recept nedan ---->
Inlagd svamp
är jättegott och kan användas även som ersättning för inlagd sill t ex.för inläggning smakar ungefär så , men godare.....
Jag kokar rena unga hårda svampar jag delat i några bitar med skivade morötter lagerblad, senapsfrö, chili, lök svart peppar i saltat vatten i 20 minuter, lägger svamp, morötter osv i förvärmda burkar med 1 cm ättiksprit på botten och häller på slutet över spadet så det täcker svamparna.
Här har jag gjort tabbe och hällde ättiksprit sist, stängde locket och vände burkarna upponer. Det blev en reaktion och en bit av spadet pyste ut.....