Fruktansvärt oväder sveper över stan

Temperaturen från  närmast 20 plus till noll och 10 cm snö . Kraftiga vindbyar. 

(null)

 
Läser forskningsrapport efter forskningsrapport vad vissa  bekämpningsmedel gör med bina ( och för den delen tror jag med allt levande, människan inkluderat) och förstår på ännu djupare nivå att det är redan för sent. Vi försöker släcka eld, men den sprider sig mer och mer trots alla ( otillräckliga) ansträngningar. 

(null)

Människan förstör miljö åt allt levande inklusive oss, på denna lilla minimi plätt i oändliga universum vi lever på . 
Ju mindre biodiversitet desto mer störd naturens jämnvikt och desto fler bekämpningsmedel och ännu fler djur och insekter stryker med tills vi bränner alla möjligheter att klara oss.

(null)

  (null)


Det finns närmast oändligt  med rapporter vilket ont  vi gör mot allt levande på jorden. Forskarrapporter är en liten spegling och kan inte innefatta allt. Det vi redan vet  är ändå nog. 
Finns det ens något man köper i vanlig matbutik som inte innehåller nå gifter alls?
 Hur mycket levande jord finns det kvar?
 Finns det ens en människa eller ett barn  för den delen som som inte har gifter i sin kropp? 
Hur kom vi i Sverige dit att fiskar i vissa insjöar är så giftiga att vi måste ha koll på om vi ens kan äta dem en gång per år?  Inte tala om fisken från Östersjön och alla fiskar som tack vare oss blir sjuka eller hårt drabbade på annat vis för vi måste ha hyllmeter på hyllmeter fyllda varuhusens frysar med de stackars varelser.
 Hoppas jorden har ett sätt att fixa det människan ställt till snabbare än den klarar av att återställa.  Hur vågar vi tro att vi är mer än andra djur? .Lever man i närheten av djuren och har kapacitet att se hur de beter sig kommunicerar , visar glädje och sorg bla så förstår man allt människan, det värsta skadedjuret på vår planet är obegåvat nog att  inbilla sig sin överlägsenhet. 

(null)

Girigheten har lett mänskligheten hit. Vilka pusselbitar som de världsledande saknar? Helhetssyn? Fakta?
Ajo, en civilisation till.
Tack till de som angagerar sig på olika vis. Tack du Greta Tunberg. Det finns hopp…..???


Någonslags domedagstämning i mitt huvud även om djuren här inne tar det med ro och vilar .
(null)

Inte så roliga tankar, men tyvärr inte så överdrivna. 
Skriva på olika protest , petitioner, donera, leva någotsånär med naturen, men visst har ja mer än jag nödvändigtvis behöver, åker elbil för annars skulle jag aldrig hinna komma hem från mitt meningsfulla jobb med oändligt mer krav än resurser , jag donerat en del av mitt liv till.
Det finns bara : Här och nu. ( Marcus Aurelius skrivit i sina Samtal till sig själv. 2:14. )
(null)








Kommentera inlägget här :