Och senast var det före jul.
Bakat surdegsbröd och gjort små aptitretare med skivor av stark rök korv , cornichos, salladslök och pepparrot s blomma och gjort färsfyllda paprikor i tomatsås och extremt god rebarbersmulpaj som jag inte kunde låta bli att smaka, men barnen
var trötta och mätta samt sonen hade så ont i magen att han var uppe till halv tre på natten .
I det här laget vet han vad det kan bli och det lindrar att ligga i skållhet vatten i badkaret.
Han har funderat vad detta är och varför det kommer . Det började för några år sedan med en matförgiftning på Gran Canaria.Han var dålig i två veckor då.
Tycker det blir jobbigt för honom när han får detta.
Sonen tyckte jag borde skriva recept på fylld paprika. Den finns här i februari , recept varierar lite , oftast är det vegofärs jag använder men nu hade jag krav märkt nötfärs blandat med råris linser och bovete. Att använda havreris istället
för vanligt ris fungerar fint. Dessutom blir inte sockerpåslaget så hög samt man slipper risken för mögelgifter som bildas i riset efter att det stått ( även om kallt) 24 timmar
Varierar även kryddsättning på färsen något.
Summering i det hela är att man gör vad man kan avseende val av råvarornas kvalite och miljömedvetenhet i sina val, Det är våra kroppar denna mat ska bli till.
Så recept på rebarber paj
Skala 8 rebarber stjälkar och skär i 1/2 cm s bitar, lägg i pajform, strö på 1 matsked potatismjöl, blanda, ev lite rabarber till -det ska va ganska tjock lager.
Blanda 1,5 dcl havregryn 1,5 dcl dinkel fullkorn mjöl( använder eko råvar i möjligaste mån)
Och 0,9 dcl strösocker och lite kardemumma med 125 g smör hackat i små kuber
Smula jämt över rabarber
Och baka i ugnen 20 minuter i 225 grader
Den är krispig på ytan och i smaken ;)