Helgen

(null)


(null)



(null)

(null)

(null)




(null)

(null)


Undra på att jag är nöjd ! 


Flickorna fixat frukosten .

(null)

Blev en god äggröra med nybakad rågsikt-dinkelfullkornsbröd, se gårdagens recept, så saftiga och smakrika frallor att jag var tvungen att baka dem igen! 

(null)

Hortenzia med dottern Draken bidrog till frukosten med några ägg. 

Recept på rökig äggröra
Lite rökt bacon stekes med en hackad gullök , lite hackad röd paprika och 2 msk olivolja
När gullöken ser glasartad ut knäck i 4 ägg eller mer , salta peppra, rör om. Jag hade i även naturell grönsakssalt ( podravka) en smaksättande produkt med havssalt och torkade grönsaker utan glutamat och andra tillsatser. Bara för jag kom på . Det blev mer nyanserad äggröresmak upplevde jag 

(null)




Växthuslivet.

 
Sista semesterdagarna. Det är fortfarande trevligt i växthuset även om kallt om nätterna. Tomaterna börjar bli mogna så smått ( brukar ta in dem och det blir mogna tomater till jul) Grönkålen finns kvar av till både mig och djuren, mest har det blivit av mangold och någon förvildad kålväxt med stora mjuka gröna blad och gula blommor, ingen aning vad det är.Du Ser den på bilden ovan. 
 
Efter att jag kommit hem från semseter  har Hortenzia gänget fått vara i växthuset två eftermiddagar när jorden hunnit värma upp sig därinne. .
De är vana vid 19-20 grader så jag vill inte chocka dem-
 
 
Här samspråkar Hortenzia med döttern Döden.
Hortenzia och Agda känner igen sig då de bodde i växthuset under flera månader förra året , tills det blev minus grader ute och de fick flytta in.  Hortenzia ruvade och henne flyttade jag in tillsammans med äggen- Det blev tre döttrar hon fick, nu är det två av de kvar: Draken och Döden. 
Den fina Jätten: största av de alla och coolast också blev dödad i buren av grannkatten som lyckades helt enkelt stoppa tassen in och riva av halva sovande fågeln så Jätten måste ha tvärdött intet anande. Jag var inne bara en sväng, de var i inhägnaden med nättak och ändå ! Jag blev riktigt ledsen att jag inte lyckades skydda dem .
 
 
Här går Agda , Hortenzia och Döden i grånkålspall, gräver och letar efter olika insekter. Vågar inte ha dem i växthuset om natten.  Även om det är stängt så kan nog något djur ta sig in genom att gräva ett hål eller nått.  Efter erfarenhet med katten vågar jag inte lämn vaktlarna själva och kontrollerat varje vrå i växthuet när de skulle dit.
 
 
Så mysigt hade jag då jag låg i det uppvärmda huset, lysssnade på fåglarnas chatter både ute och inne ochtittade upp i taket. Där hänger vindruvsklassarna tunga och vissa är klara redan, så jag skickade en liten låda till min dotter .

Taggar: vaktlar, växthus;