Kikärtor !

Hummus och majonnäs 

(null)


Jag gjorde vegansk majonnäs på kikärtsspad .

Den blev riktigt bra och jag använt det till vego wraps och till sallad 

(null)


Recept 
I en hög glasburk: a ca 750-1000 ml volym 
Blanda först:
3 msk kikärtsspad
1 tsk dijon senap
 1 vitlöksklyfta
1  tsk vitvinsvinäger
1 tsk citronsaft 
Salt
Peppar 

Tillsätt sedan:
5 msk olivolja

Mixerings procedur;
Sätt stavmixern på botten
Starta den och lååångsamt lyft upp den  under vispning
Du har direkt tjock krämig majonnäs 
Ca 1/2 dl
Skulle du önska ännu tjockare gör om mixerings procedur


(null)




Hummus


Nästan samma ingredienser som i majonnäs med helt annat resultat ;) 
(null)

I hög glasburk 
kikärtor kokta ca 400g
2 vitlöksklyftor hackade ( för oxiderings process) 
3 msk sesam pasta ( tahini) 
5 msk olivolja
Saft ur en citron 
Salt peppar 1/2  tsk vardera
1 tsk spiskummin

Mixa ihop
Låt stå någon timme , om du inte kan motstå smaka innan, den blir ännu bättre efter  dag 2 
Serveras som dip eller smörgåspålägg , osv
Håller 1 vecka i kylen 



Man kan få olika färger om man tillsätter nå grön eller röd grönsak .






Kommentera inlägget här :