1)
Rensa och skär i kuber helst 1cmx1cm stora
3 kalvnjurar
En lunga
2 testiklar.
2)
Stek i en kastrull ( 5l) en näve hackad rökt bacon tills det kommer fram synlig fettlager
3)
Tillsätt 5 hackade gula lökar och en solo vitlök
och hackade inälvor samt skivad rödpeppar och 6 svartpepparkorn
1/2 skivad äpple
Några skivade tomater
1 hackad paprika
4)
Stek under omröring
5)
Tillsätt ( avser torkade kryddor)
2 msk paprika pulver
4 minichili
1 msk kummin
1 msk mejram
1 msk rosmarin
1 msk timjan
1 msk oregano
1 msk ramslök
Rör om om salta med 2 msk salt
6)
Beroende på hur mycket vatten inälvorna släpper häll i ca 5 dcl het vatten
Tillsätt 1-2 msk tomatpuré’
Jag hade i även två dcl skogs svamp
Och en hackad morot.
Och 1/2 dcl rättvin och öl mot slutet.
7)
Låt puttra i två timmar
Servera med kokt ris eller hela korngryn.
Denna gryta är bra då du behöver fylla på järn
smaklig måltid!