Härlig söndag på skidorna med bara ben. Kändes härligt!
Bländande vit snö ljuset och värme! 6 grader!
Recept fröknäcke:
Kvällen innan dag 1
1 1/2 kopp vatten blanda ihop med ca 2 skedar surdeg från förra bak i en bunke
Med
1/2 sked salt
3 skedar vallmö
3 skedar krislag kli
3 skedar pumpafrön
Tillsätt
1 kopp dinkelmjöl
1 kopp vetemjöl
1 kopp rågsikt
Blanda ihop och låt stå under lock tills dagen efter
Dag2
Ugn 200 gr C
Ta halva degen och lägg på bakplåtspapper strö över rikligt med pumpakärnor linfrö solroskärnor
Lägg en bakplåtspapper ovanpå och kavla ut
Till en tun deg i ca bakplåtspappers storlek
Lägg bakplåtspappren med degen mellan på bakplåt
Och i ugnen
Baka 10 minuter i 200 grader därefter 100 grader ca 20 minuter till tills brödet är hårt och krispigt ( se bild ovan)
Plocka först den övre bakplåtspapper sedan nedre.
Knaprigt nötigt nyttigt och ffa gott!