Somrig äppelpaj med mandelmjöl

Pajskal: smöra pajform och strö över linfrön så de täcker tunt botten och kant. 
Sätt ugnen på 175 gr. 

I separat bunke: 
Blanda ihop 
2 dl fiberhavregryn
1 ,5 dcl mandelmjöl
3 msk maizenamjöl 
4 msk rörsocker
1msk vaniljsocker
2 msk kardemumma
 175 g smör 
(2 msk olivolja) 
Fixa deg som ska hålla ihop. Använder olivoljan om det är för tort eller extra mjöl av något slag om det är för torrt. 

Lägg degen i pajform och tryck det lätt så degen tar form. 
Strö över vallmofrö om du vill ha extra nyttigheter inkl fibrer. 
sätt pajskalet i ugnen i ca 10 minuter
Under tiden tar du ca 8 hackade äpplen ( har frysta ur eget skörd) 
och blandar med : 
2 msk rörsocker 
3 msk kanel 
3-4 msk maizenamjöl
3 msk citronsaft 
Häll ut det hela i pajskalet. 
Garnera med valnötter. 
Grädda i 175 grader 30-40 minuter. 

Garnera med färskablad efter preferens( citronmeliss, mynta…..) 

(null)



Taggar: äppelpaj;

Kommentera inlägget här :