
Så idag har jag sopat , dammsugit och skurat hos vaktlarna i pannrummet och i tvättstugan samt bytt till ny halmstrå och ny sand åt dem.

Eftersom de hoppar av och till ner till kanin så funderar jag att stänga in dem i voljären så de inte går fritt överallt under de veckorna jag är borta.

Vill inte lämna vaktelkäk nere på golvet för då äter kanin av det ,och kan bli sjuk av det. HAN har egen pellets och hö.

Min son säger att det ser ut här inne som i skogen. …..
Under tiden jag gjort fint så var Ove med döttrarna Döden och Draken på semester i växthuset. Eftersom deras livslängd är 1,5 till 2 år så är en eftermiddag i växthuset lång tid för dem.




Döden
Kanin Tufs Gustaf var också ute och latade sig

Jag skrev också bruksanvisning hur man tar hand om de alla .
Sedan kom sonen med sin tjej och åkte iväg på
Middag till kompisar på andra sidan av staden.
Jag passade på och lagade
Surkål med quorn. Blev lyckat.

Recept
Tag en tjockbottnad 5 liters gryta . Stek en hackad lök och ett paket små skogschampioner i olivolja, fäs lite till med paprikapulver och en skivad rödpepparfrukt. Tillsätt 1 liter surkål, fräs på , rör om , blanda ,
Skala 2 större potatisar skär varje i 8 bitar, lägg i grytan.
Häll i 1,5 l kokhet vatten från vattenkokare. En tesked salt.
En matsked torkad mejram
Vispa 2 msk vetemjöl med 2 dcl grädde ( gärna vego av alla de slag) och vänd i grytan, rör om och blanda i en burk smetana/ vanlig creme fraiche/vego Ca 1 dl
Låt det hela puttra 15 minuter. Jag hade i även en näve torkad Karl Johan. På slutet skar jag ca mm tjocka purjolöksstjälkar och hällde i grytan en näve .
Det hela blev riktigt lyckat.
De flesta recept jag skriver här är hur jag har själv gjort , det är mestadels egna recept , inspirerad av barndomssmalminnen, men gör det mesta vego och på ekovaror. Nuförtiden finns det uppsjö av produkter, tänk bara på att välja det
enklaste , massa tillsatser är inte så finemang även om vegoprodukt. Först och främst njut! Och hur det än är tänk på djuren, Kram!