Låt helgen börja !
Vaknade av att Gubben tuggade på en korg sittandes i krukan i köksfönstret
Det var solig lörda här hos oss, men jag hade en sådan huvudvärk att jag inte klarade av att röra mig , böja mig framåt eller göra något överhuvudtaget.
Hortenzia och Agda fick sitta i fönster och sola lite där. Istället för att flytta de till växthuset tappade jag varmt vatten och låg i badkaret tills huvudvärken lättade.
Det blev redan mörkt därute när jag kom på benen kort stund och tog hand om djuren på riktigt . Idag var det första gången sedan pandemistart som jag inte bytte Oves vatten på morgonen.
Så jag måste varit i sisådär filosofiskt skick. Man rör sig knappt och "låter allt bara va som de ä. "
Här kommer recept på pizzan jag brukar göra.
Recept.
- Deg:
3 l skål , i den
- 1,5 kopp vatten
- 1/2 kopp surdeg
- 1/2 msk torrjäst
- 1/2 msk salt
- 1 msk valmö
Blandas ihop
Tillsätt
- 2 koppar fullkorndinkelmjöl
- 1 kopp rågsikt
Blanda ihop
Låt stå kallt 12 timmar upp till 2 veckor
- Lägg 1/2 deg mitt på en plåt med bakplåtspapper på , kavla ut degen , bit för bit till plåtstorlek.( Går nästan enklare med oljiga händer .)Låt stå å vila nå kvart tills ugnen blir uppvärmd.
- grädda i ugnen vid 200 grader i ca 8- 10 min.
Degen ska va nästan klargräddad med ljusbrun yta, pensla med olivolja
- Bred ut tomatsås strö över oregano och mejram
Ca 2 dcl riven ost
- sprid skivor av blåmögelost och rökt korv, hackad grön paprika, hackad gullök, hackad chilipeppar. Skivade champinjoner och surkål
- Pynta med skivade minitomater
Lite riven ost till glest överst samt mycket små bitar av rökt bacon ( kan va utan)
Grädda ytterligare 5-10 minuter
- Smaklig måltid!