Övernattningsbröd

Jättegott bröd som är enkelt att göra och teknologin skiljer sig något från mina förra recept. 
Är ännu enklare!  Ingen knådning behövs.
 
(null)
 
Recept
 
1) På kvällen :det tar max 2 minuter....
 
1 1/2 kopp vatten i en bunke 
Blanda i 
1 msk torr jäst
2 tsk salt
2tsk kummin
3 koppar vetemjöl 
(I detta bröd hade jag 1 kopp vetemjöl Monitoba,  1 kopp fullkornsrågmjöl och en kopp rågsikt  samt extra 2 msk surdeg - för saftigare bröd och en msk vallmö)
Det blir ganska lös deg
Lägg på locket låt övernatta kallt
 
2) Nästa dag 
 
Mjöla lite på degytan 
Mjöla bakbord 
Häll ut degen på bakbordet och lägg över alla 4 degsidorna  ( ungefär som på ett kuvär) till mitten 
Lät jäsa under den tid som ugnen värms upp. 
 
3)
Sätt ugnen på 250 grader och värm  en ugnfastform med lock ( även gjutjärnsgryta går bra) 
Vid 250 gr ta ut formen häll över brödet I formen sätt i ugnen och sätt på locket
 
Efter 20 minuter
Sänk temperaturen till 180 grader i ytterligare 30 minuter- du kan ta av locket sista 20 minuterna..
 
Klart! 
Låt svalna på galler 
 
 
 
 
Taggar: baka bröd;

Kommentera inlägget här :