Apropå mediciner och fallna träd.

 
(null)
 
 
Min medicin skall tas på tom mage ca 30 minuter innan man äter något och helst undvika något som innehåller kalk som binder den aktiva substansen och minskar pillereffekt.  
Min sköldkörtel är strålad till döds så måste ta dessa sköldkörtelhormontabletter  innehållande en av de hormon som sköldkörtel normalt producerar.
Kroppen är djävligt anpassningsbar och jobbar för en i det yttersta . 
Grejen är att sköldkörtehormonreceptorer finns i princip i alla organ : hjärta, hjärna ,muskler osv så det blir inte den yttersta harmonin i kroppen med denna hormonersättning tyvärr,  även stressaxeln påverkas.,. . 
Det är gjorda olika studier  där man jämför vilken sköldkörtelhormonersättning mår folk generellt bättre på och det verkar att det inte är så pass större skillnad men  det fler som föredrog pillret tillverkad av grissköldkörteln. Den föreskrivs inte som regel av olika anledningar och man ska må pyton i några år innan man får prova den . Jag har nu grejat med detta i 7 år och fick ej det samt orkat inte leta mig till något superspecialiserat ställe som Vidarkliniken i Oslo. Statistik är bra så manfår reda på hur de flesta har det. En enskild person inte är samma som statistisk person  är inte någon upptäckt precis men .... schablon är det som gäller.
Människan kan anpassa sig till vilken skit som helst mentalt om man jobbar på det . 
 Om jag håller mig till någonslags schema  jobba/ vila /promenera /sova så klarar jag mig .
 
Även ett träd står tills det en dag faller eller bryts av...(null)
 
 
 

Kommentera inlägget här :